1. Du trenger trenings motivasjon

I en travel og ofte stressende hverdag kan det være utfordrende å finne trenings motivasjonen. Når vi ikke har trenings motivasjon så finner vi heller ikke tid til trening, dette går hånd i hånd. Dersom du hele tiden føler at du ikke helt finner tid til å trene så kan en Personlig Trener være et riktig steg for deg. En PT hjelper deg med å finne den treningsformen som du liker og bygger opp den indre driven og motivasjonen via spennende treningsmål. Treningsmål som passer din hverdag og dine forutsetninger.

  1. Du har ikke trent tidligere og er redd for å gjøre feil

Det er mange som ikke har trent regelmessig tidligere, dersom dette er deg så er det veldig forståelig at du føler det utfordrende å manøvrerer deg i jungelen av treningsråd og treningskonsepter. Det er også vanlig å føle en frykt for å gjøre feil. Trening trenger ikke å være så komplisert, en god PT vil hjelpe deg til å se akkurat dette. En PT kan hjelpe deg til å få en grunnleggende trenings trygghet slik at du ikke lengre føler frykten for å gjøre ”feil”. Ved siden av dette vil en PT hjelpe deg i gang med treningen slik at du får et godt og solid treningsgrunnlag.

  1. Du trenger kontinuitet

har du trent av og på en periode? eller kanskje du er en person som aldri helt kommer i gang med treningen, da er du i så fall ikke alene. Det er veldig mange som trener bra en liten periode for deretter å falle av, det blir aldri en god kontinuitet i treningen. Om du kjenner deg igjen i dette så er en Personlig Trener et godt valg. En PT er en trenings partner du kan møte fast hver eneste uke. En slik bindende avtale kan være til stor hjelp for de som ikke helt klarer å trene kontinuerlig fra uke til uke. Dette vil gi deg de best forutsetningene for å bygge opp gode trenings rutiner og en trenings struktur som passer dine behov.

  1. Manglende progresjon, Du trenger kunnskap til å bli mer selvdreven og kreativ

Når vi først har kommet i gang med treningen så kan det være en utfordring å sette opp et passende program som reflekterer satte mål. Det er vanlig at vi ender opp med å gjør det samme fra uke til uke år etter år. Progresjon og gradvis utvikling av øvelser kan være viktig for å oppnå de resultatene vi søker. Føler du en manglende progresjon i treningen? Føler du at du har vært i den samme ”tralten” i lang tid? Dersom svaret er ja så vil en Personlig Trener være noe for deg. En PT kan hjelpe deg med å utvikle treningen til det neste nivået. Treneren kan hjelpe deg til å finne nye morsomme og kreative øvelser/programmer. En god Personlig Trener vil også  gi deg den nødvendige kunnskapen som trengs for å bli selvdreven. En Personlig Trener skal lære deg grunnprinsippene i trening slik at du etter hvert selv kan velge øvelser og programmer som passer ditt behov og dine mål.

  1. Du trenger en treningspartner

Det er ikke alle som har en fast og pålitelig treningspartner, en fast treningspartner gjør det mye lettere å finne trenings motivasjon samtidig som det gjør selve treningen til en mer sosial og morsom aktivitet. Det er ikke alltid det er lett å motivere seg selv til trening etter en lang dag på jobb, dette tror jeg vi alle har følt på fra tid til annen.  En PT kan være et godt valg for de som ønsker en trenings partner og veileder. En PT kan hjelpe deg til å møte likesinnede, treneren vil også kunne gjøre treningen til et motiverende og sosialt ankerpunkt. Ved siden av dette så vil treneren hjelpe deg til å presse deg på riktig nivå slik at du får mest mulig ut av treningen. Når vi trener alene kan det være vanskelig å finne motivasjonen til å press ut de siste tunge repetisjonene. En PT hjelper deg igjennom dette.

  1. Du har spesifikke mål som du ikke helt vet hvordan du skal nå

Har du planer om å delta i et Marathon? Ønsker du å sette en personlig rekord i knebøy? Ønsker du å trene kontinuerlig? Ønsker du en velfungerende kropp som fungerer godt i hverdagen? Ønsker du å gå ned i vekt? Ønsker du å forebygge aldersrelatert/ livstilrelatert forfall? En PT skal hjelpe deg til å nå dine trenings mål, en PT skal besitte grunnleggende og spesifikk kunnskap om trening slik at han/hun kan organisere og strukturere treningen din mot dine mål.

  1. Du trener deg opp etter en skade og er redd for å gjøre feil

Trener du deg opp etter en skade? Er du redd for å gjøre feil? En PT kan være et godt valg dersom du er i en opptreningsfase. Mange Personlig trenere besitter den nødvendige medisinsk kunnskap for en sikker og trygg opptrening. Dersom du finner en Trener som besitter en slik kompetanse så er du i trygge hender. Denne PTén vil sørge for at du får de korrekte øvelsene og at du utfører disse øvelsene til riktig tid og med riktig teknikk. Videre vil treneren sørge for en god progresjon som reflekterer dine prognoser og behov.

Så til slutt: Før du velger en Personlig Trener gjør god Research, dette sikrer at du betaler for en PT som har kompetansen og personligheten du trenger/søker. Still mange gode spørsmål og sørg for at dere er en god match. Du skal jobbe tett med den personen du velger så det er viktig at dere passer godt sammen, trening skal ikke bare være alvor du skal også le og ha det morsomt med din trener. Fra Januar 2019 så vil du finne sertifiserte personlig trenere i Trondheim og Oslo.

 

Erlend Magnus – PT i Memento U