Vi følger nøye med på hva regjeringen gjør med budsjetter og prioriteringer når det kommer til folkehelsa. Nylig kunne vi lese om en ny rapport, gjort av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) – “at landets kommuner ikke prioriterer å legge til rette for at flere skal komme seg på tur i nærmiljøet. Det mangler penger og kompetanse i å planlegge for det lokale friluftslivet.” Rapporten tar for seg at penger investert gjerne går til stor-anlegg og idrettshaller, mens friluftsliv og lavterskelaktiviteter kommer lengre bak i rekkene..

Men behøver det egentlig være så kostbart og vanskelig å bli litt mere aktiv?

Dette har vi i Memento U valgt å ta tak i.

Vi ønsker å gjøre aktivitet lett tilgjengelig for ALLE. Memento er det latinske ordet for husk. Mange har sikkert hørt om Memento Mori som betyr “husk at du er dødelig”. Vi ønsket med navnet “Memento U” å minne deg på at du må huske på at også du er viktig, at du må ta vare på deg selv.

Du har kanskje hørt om Memento uten å helt klart å plukke opp hva det er vi egentlig driver med. Det forstår vi godt! Vi har jobbet iherdig i over 5 år med å utvikle det produktet vi nå lanserer i midten av januar 2019.

Vårt mål er klart og tydelig. Vi skal endre verden via aktivitet.

For deg som sluttbruker så betyr løsningen at du for aller første gang kan komme inn i aktivitet 100% på dine premisser. Lavterskel aktiviteter vil være lett tilgjengelig, til en pris du fortjener.

For deg som ressurs – enten som utdannet PT, instruktør, om du jobber i eller med en forening eller idrettslag, så betyr dette et nytt og uberørt marked. Nye arbeidsplasser og en enklere hverdag. Fleksibel arbeidstid, bedre betalt for arbeidet, flere kunder og valgfri arbeidsplass! Med dine kvaliteter i fokus! For ressursen så betyr dette at “salg” elimineres ut av PT-yrket. Pr. dags dato må en PT være synlig på senteret, gjerne uten betaling – for å selge seg selv ut til kunder som kanskje aldri har tenkt på gå til anskaffelse av en PT. Det som ofte skjer er at 30% av nyutdannede PTer gir opp yrket etter første arbeidsår, selv om de sitter på enorm kunnskap innen feltet – rett og slett fordi de ikke er en god selger (1). Som ressurs i Memento U vil du ha fullt fokus på fag, ta på deg de klientene du ønsker å jobbe med, enten dine spesialiteter er rehab, vektreduksjon, styrketrening, svømming, sprint, volleyball, aerobic eller ridning!

Appen Memento U knytter rett ressurs med rett sluttbruker, uansett forutsetning. Som bruker registrer du en profil i appen, oppgir hvilke behov du har, hva dine mål er, hvor du holder til og hva du ser etter. Basert på dine opplysninger vil du få presentert ressurser og eventer i ditt nærområde, som passer ditt søk. Deretter kan du lese om de ulike helse-ressursene og velge den/de du ønsker – booke og planlegge aktivitetene inne i appen.

I tillegg til å booke PT på egen premisser vil du også finne funksjoner som:

Gruppetrening
Book en gruppetrening med vennne dine, dann en gruppe/gruppechat og book en trener spesifikt for det dere ønsker å veiledes i!

Events
En personlig trener, aktivitetspartner eller forening kan lage et event i ditt nærområde. Du kan delta i alt i fra ballspill i en gymsal, ute aktiviteter i snøen til systematisert pardans, individuell dans, yoga eller bakkeløp – hva som helst!

Chat
Chat med treneren din, noen med de samme interessene eller en av dine venner.

Vennefunksjon
Match med noen med de samme interessene som deg, i ditt nærområde. Knytt bånd, bli venner – tren samme

Aktivitetspartner (fra mars 2019)
Lavterskel! Det er ofte veldig mye enklere å få ting gjort når man gjør det sammen! Denne funksjonen tillater at du som privatperson, forening, idrettslag eller bedrift kan få betalt for å ta med deg andre på tur eller delta i andre aktiviteter! Turleder oppgir startpunkt, turløype og antall plasser – vell møtt og god tur! 

Allidrett (fra mars 2019)
En egen funksjon i aktivtetspartner for deg som ønsker å teste ut ulike sporter, finne din favoritt sport eller være med på variert trening. Her kan alle foreninger eller idrettslag invitere til åpen dag innen sitt felt! Prøv noe du aldri har prøvd før!

Nett-pt (2019/2020)
For deg som bor utenfor byen hvor førre pt’er er tilgjengelig kan nett-pt være et bra valg! Vi tar en videosamtale med deg, kartlegger dine behov, sender deg program – før en ny samtale og gjennomgang forekommer. Kjøp til egen oppfølgingspakke for videre progresjon og planlegging.

UTV (3. kvartal 2019)
Interaktiv TV og videoarkiv! I samarbeid med Gobi Tech stiller vi med 3 ulike TV kanaler i appen, som hver for seg tar for seg lavterskelaktiviteter, kosthold og mat, samt livsstil. Interaktiv TV er nymotens underholdningsportal hvor du får vært en del av produksjonen der-å-da!! Akkurat som «live TV». Gled dere! Vi har masse spennende å aktivt, interaktivt underholde dere med!

Personlige målsetninger (3. kvartal 2019)
Der du kan se alle personlige milepæler nådd underveis, som for eksempel antall kg/cm minket, bedret prestasjon på trening, antall økter gjennomført, progresjon i kondisjon, søvnkvalitet – dine treningsprogram så lang osv..

Gjør deg klar for en revolusjon innen helse-segmentet. Aktivitet er ukomplisert og tilhører ALLE! Har du spørsmål angående appen, eller ønsker å registrere deg som ressurs i appen? Kontakt sandra@mementonetwork.no for mer informasjon.

Kilder:
1) TRENINGSSENTERBRANSJEN 2014 – VIRKE