Kunsten er å være oppriktig være glad i mennesker!

På samme måte som en hund merker hvem som er glad i hunder og hvem som ikke er det, registrerer folk svært raskt om de har med noen å gjøre som er glad i andre mennesker. De skyver fra seg mennesker som har en naturlig tilbøyelighet til å mislike medmenneskene sine, og de tiltrekkes av dem som har ekte entusiasme. Man kan ikke kamuflere dette!

Skal man bygge verdifulle relasjoner så vær på vakt ovenfor dømmesyke, og sørg for at du selv er en person du selv ville hatt en relasjon med. Vis en våken interesse, toleranse og respekt for andre- og de kommer instinktivt til å opptre på samme måte ovenfor deg.

Hukommelsen din blir også svært styrket når man har en våken interesse. Hvis du registrerer noe tydelig og klart i utgangspunktet, sitter det spikret i hjernebarken din. Dette er ett spesielt smart verktøy i forhold til andre mennesker. Hvis du kan huske detaljene i samtalene dine, som eksempelvis små ting fra andre menneskers hverdag viser det hvor sterkt du er opptatt av han eller henne. Alle har opplevd hvor lite hyggelig det er å bli presentert for en person for andre gang og denne personen ikke viser tegn til å kjenne deg igjen.

Hvis du viser andre mennesker at du husker dem på en positiv måte vil de alltid sette pris på å treffe deg.

NB:

” Man kan ikke gi ett menneske større kompliment enn å konsentrere oppmerksomheten din om dem når de ønsker den. Å lytte på en god måte er en enda større ferdighet enn å snakke godt.”

–  Kent