Hvorfor Memento U?

PT-yrket har ofte blitt fremstilt som drømmejobben. Du kan hjelpe mennesker med å få et bedre liv, du styrer arbeidshverdagen din selv, tjen så og så mye, ikke en dag er lik osv.

Dette stemmer i utgangspunktet ganske bra – det er faktisk en av verdens beste jobber å ha, men det kommer ikke av seg selv. Det krever mye hardt arbeid for å komme seg dit, og det er nettopp her mange opplever at forventningene ikke samsvarer med realiteten.

 

Vanlig scenario

Du er nyutdannet PT, men hvor er kundene?

For å kunne livnære seg som PT, krever det at du har kunder å jobbe med. Mange velger derfor å jobbe inn under en fane, som f.eks et treningssenter/kjede med en eksisterende medlemsmasse.

På denne måten kommer man i kontakt med mange potensielle kunder, med det gjenstår fremdeles to viktige punkter. At medlemmene skal ville kjøpe PT, og hvorfor velge deg foran andre PT´er på senteret. I tillegg skal senteret ha sin andel av hva du selger for. Du føler selv at du står på fra morgen til kveld, dag etter dag, og du får inn et par kunder, men det er ikke før du får den lønnslippen at realiteten slår deg. Er dette alt?

Dette er dessverre historien til veldig mange PT´er, som igjen resulterer i at dem velger å slutte i PT-jobben.

Utfordringer

Mange tar PT-utdannelsen fordi de ønsker å hjelpe andre, og har en stor empatisk evne. Empati er for mange vanskelig å kombinere med den «kyniske» tankegangen som kreves for å oppsøke noen med en intensjon om salg. Det kan derfor fort oppleves både ubehagelig og unaturlig når når man prøver å følge de konvesjonelle salgsteknikkene som læres bort.

Disse teknikkene hjelper for mange, men for andre skapes det en emosjonell konflikt mellom hvordan dem er som person, og hvordan vektøyene skal brukes. I tillegg kan man også oppleve press fra en eventuell leder, økonomisk situasjon, samt manglende forståelse fra støttespillere.

En annen vanlig utfordring er at du har jobbet som PT en stund, og du føler at du gjør mesteparten av jobben, men at senteret sitter igjen med (for) mye av fortjenesten. Skal du ta mer for timene kan det fort føre til at kundene synes at det blir for dyrt, og faller fra.

Løsningen

Om du kjenner deg igjen i dette, så har jeg en god nyhet til deg.

Hva om jeg hadde sagt at det finnes en mulighet til å kunne leve av å hjelpe andre, uten å måtte bruke så mye tid og energi på selve salgsprosessen.

Du velger timesprisen din selv, du sitter igjen med en større del av kaka, samtidig som at det blir billigere for kundene dine. Du velger selv hvor du vil jobbe, og når du vil jobbe.

Den løsningen finnes allerede, og heter Memento U.

Gjennom Memento U har du du som PT mulighet til å fremme din kompetanse og komme i kontakt med dem som leter etter akkurat hva du kan. Memento U tar seg av både booking og betaling, mens du kan fokusere på fag istedet for salg.

Alt du trenger er en smarttelefon.