Mitt møte med en inaktiv

For noen år tilbake jobbet jeg som personlig trener ved et av de mest kjente treningssenterkjedene i landet. Ved en tilfeldighet, avlastet jeg resepsjonisten i det tidsrommet da telefonen ringte.

Dette var ikke hvilken som helst telefonsamtale, men en veldig viktig telefonsamtale for personene i begge ender av røret. På den andre siden av røret var det en kvinne som ønsket hjelp. Hjelp til en bedre helse, bedre livskvalitet og en bedre hverdag. Jeg inviterte henne ned til senteret for å ta en uforpliktende samtale, for å finne ut mer om henne, og hvordan jeg kunne bistå henne med hennes målsetning. 

 

Dagen var kommet da jeg skulle møte henne, der hun nølende entret senteret via hovedinngangen. Det var tydelig at hun ikke var komfortabel i denne settingen, så da så jeg det som konstruktivt å føre samtalen et sted som ikke var så skremmende. Jeg ønsket henne velkommen, og bestemte meg for å ta henne med til senterets avslappingssone. Her snakket vi løst om litt forskjellig for å løsne på stemningen, før hun fortalte meg om forutsetningene for at hun nå valgte å gjøre en endring.

For å gjøre en lang historie kort, resulterte samarbeidet i en tydelig forbedret helse, økt livskvalitet, og over utrolige 50kg redusert kroppsvekt. 

 

Lite visste jeg da vi startet, at det faktisk hadde tatt henne 3 år for å motivere seg til å ta den telefonsamtalen. Og hvem vet, hadde noen andre tatt telefonen, så kunne kanskje utfallet vært helt annerledes.

Innsatsen din imponerer meg like mye den dag i dag, og du fortjener all honnør for arbeidet du har gjort. Du turte å gå over terskelen og ta kontakt. Nå skal vi prøve å gjøre den terskelen lavere, slik at andre som kanskje ikke har tatt den telefonsamtalen enda, kan få muligheten til å gjøre en endring dem også.